Tabăra de Fotografie pentru Bloggeri tfb17 ?>

Tabăra de Fotografie pentru Bloggeri tfb17

Tot răsfoind niște însemnări mai vechi, de acu’ vreo 3 ani (și ce bine că îmi notez cu pix în agenda pe care o am mereu la mine), am dat peste asta: 1) să plătesc lumina; 2) să întreb la primărie ce e de făcut cu vechile case din Humulești; 3) țintă – să aduc fotografi în viitorul apropiat pentru a poza Humuleștiul.

Și uite că viitorul apropiat este acum.

Totul a început când mi-am dat seama că Humulești nu înseamnă doar casa unde s-a născut Ion Creangă, frumos este să descoperi ce a însemnat tot universul povestitorului, ce ulițe a bătut, pe ce garduri s-a cățărat și în ce Ozană s-a scăldat.

Desigur, timpul a trecut, dar unele lucruri parcă rămân înțepenite în loc și am luat-o ca pe o provocare să caut, prin fotografie, unghiul cel mai apropiat de ce a fost atunci. Asta însemnând garduri vechi, case cu cerdac, acoperișuri cu draniță. Pe toate le tot urc în albumul Humuleștiul personal, tocmai că văd toate astea prin ochii mei, așa cum pot.

Dar am vrut mai mult. Într-una din zilele acelea în care se aliniază planetele, am cunoscut un fotograf despre care auzisem până atunci că era jurnalist – Cristian Șuțu și care între timp devenise un blogger cunoscut. Nu mai povestesc aici că am participat la câteva campanii eveniment organizate de el: Portret de Femeie, Portret de Familie dar și la două Tabere de Fotografie pentru Bloggeri – una în Delta Dunării și o alta la Cumpăna, jud. Constanța.

Și-atunci m-am cam ținut de capul lui, în cel mai propriu sens, de a face o tabără de fotografie după tiparele lui la noi, aici, în Ținutul Neamț. Cred că hotărâtor a fost când a venit în noiembrie pentru a fotografia oameni din Humulești, portrete pe care le-a adăugat printre cele 100 din expoziția Portret de Român.

Mie îmi place sa trâmbițez de zor „ce frumos e aici!” și tocmai de aceea m-am gândit că ar fi potrivit ca ineditul din frumusețile Humuleștiului și împrejurimi să fie redate prin ochii altor fotografi, alții decât cei din zonă.

În plus, am prieteni buni la care pot apela pentru o cazare excelentă și o masă cu mâncare cu gust bun. La cine puteam apela dacă nu la cea mai bună pensiune din zonă Armonia by Aristocratis, adică la bunii mei prieteni Ionela și Francesco Capuano.

Ionela Capuano este și ea o pasionată în fotografie, asta pe lângă faptul că este o căutătoare de rețete de mâncăruri din copilărie, ne arătăm de multe ori una alteia ce poze am mai făcut, drept care vom face o echipă veselă alături de ceilalți bloggeri invitați și aleși de Cristian Șuțu. Abia aștept să batem dealurile și ulițele din jurul Târgului Neamț ca să facem fotografii, dar mai ales să surprindem și portrete ale oamenilor. Că ce ar fi niște locuri fără oamenii lor?

Din echipă nu poate lipsi și buna mea prietenă fotografă Felicia Aron, o neobosită călătoare pe tărâmuri ale Ținutului Neamț, căutând să o ia pe cărări nebătute de alții pentru a surprinde vulpea, lupul, bufnița, căprioara și de ce nu, ursul. Dar într-una din zile vom fi în atelierul ei pentru a învăța să facem portrete. Pe instagram are contul @aronfelicia

Așadar în perioada 21 – 26 aprilie 2019 vom avea treabă alături de Cristian Șuțu. Urmăriți hashtag-urile #tfb17 #ArmoniabyAristocratis #humansofhumulești și va fi ca și cum călătoriți cu noi. Vă voi ține la curent cu noutățile.

O să fie bine.

received_337176756928776

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *