Portret de Școlar ?>

Portret de Școlar

Mâine începe școala și m-a apucat nostalgia. Dar o nostalgie de aia de m-a făcut să cotrobăiesc prin cutii urcate-n pod, în care-mi țin comori ascunse.

Și-am dat de poza asta, una dintre ele, când, văzând-o, m-a izbit pe loc senzația pe care am avut-o în acel moment al fotografierii, o bucurie de sfârșit de serbare că am primit acel cesuleț la mână. Aproape că mi-am ținut respirația, cu ochii țintă pe poza toată, simțind peste timp toate trăirile din acea secundă.

Importantă a fost prezența fotografului atunci, la serbare, când a imortalizat momentul, pentru a mi-l fi adus în prezent, acum. Poate dacă nu dădeam de petecul ăsta de hârtie alb/negru, cu zâmbetul meu ca un segment matematic și cu cesulețul cel nou la mână, nu retrăiam acel moment unic.

Acum trăim vremuri moderne, când toți ne credem fotografi dacă avem un telefon. Dar nu-i suficient, desigur. Astfel mă leg de nostalgiile mele cu un anunț al unui eveniment absolut minunat ce va avea loc în București, la Sun Plaza. Este o campanie ce se adresează școlarilor, chiar în prima săptămână de școală, 12 – 21 septembrie, între orele 14.00 – 19.00, unde fiecare școlar, fie că are cesuleț la mână sau doar cu zâmbetul pe față, poate să fie prezent pentru o ședință foto gratuită realizată de Cristian Șuțu.

Proiectul acesta face parte din campania #portretdescolar și #sunplaza http://fotounion.ro/portret-de-scolar-2016/   Luați-vă copiii de mânuță și mergeți să-i pozați profesional, pentru că peste ani ei vă vor mulțumi.

Acum mă uit și pe celelalte poze din copilăria mea și constat că mama îmi tundea întotdeauna bretonul ușor înclinat, niciodată paralel cu segmentul de dreaptă al zâmbetului meu. Ah, nu-mi amintesc numele fetiței din fotografie.

V-ați pregătit de un drum la Sun Plaza?img_20160911_151102

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *