Portret de femeie 2018 ?>

Portret de femeie 2018

Pentru mine este al treilea an când merg să-mi facă portretul Cristian Șuțu în campania inițiată de el #portretdefemeie.

Aflat la cea de-a opta ediție, „Portret de Femeie” este un eveniment de fotografie publică, menit să evidențieze latura feminină a participantelor. Cunosc femei care merg an de an încă de la început, de prin 2011, de când Foto Union a inițiat acest proiect.

Despre Cristian Șuțu știam doar că e jurnalist și-l văzusem la TV certându-se cu Nistorescu și Cristoiu sau mai dădeam peste articole de-ale lui în Cotidianul sau Evenimentul Zilei.  Îmi amintesc și de un conflict cu Mircea Geoană.

Mirarea mi-a fost când, o bloggeriță pe care o urmăream, a povestit în revista Avantaje despre această  campanie și de unde am aflat că jurnalistul e de fapt și fotograf. Multă vreme acea bloggeriță a avut poza de profil portretul realizat de Cristian Șuțu.

Apoi s-a întâmplat să-l și cunosc. Era printr-un grup de blogeri care voiau să cunoască Ținutul Neamț. Au trecut și pe la micul meu atelier-magazin de la baza Cetății Neamț, acum 3 ani. I-am învățat sa modeleze lutul și le-am zis poveștile lui Ion Creangă asa cum le văd eu. Au fost destul de mulți blogeri în acel evenimentul #priNeamt și îi sunt recunoscătoare lui Alex Filip că am putut să-i și cunosc, nu numai să-i citesc de pe blogul lor.

Și iată cum, citind mai demult despre acest Portret de Femeie, am putut și eu participa. Înainte de campania propriu zisă, unde femeile se pot înscrie cu o săptămână înainte, fotograful invită într-o ședință privată câteva nume după criterii de el știute. M-am bucurat să fiu și eu printre ele.

„Portret de Femeie” este o sesiune foto anuală devenită tradiție iar în acest an gazda va fi Mega Mall unde fotograful Cristian Șuțu realizează portrete femeilor într-un maraton fotografic. Sesiunea profesională de fotografiere se face în intervalul 8 – 15 martie iar fiecare participantă primește un portret cadou. Eu le-am primit.

CristianSutu-2493-eCristianSutu-2470-eCristianSutu-2421-e 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *